13 September 2010

DATUK K PEMBUNUH

Suspek utama pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga sahabatnya ialah Datuk K. Patmanaban dari Jalan Kemboja, 33 Off Jalan Sultan Ahmad Shah, Banting.

Tidak perlulah saya hendak menghuraikan kekejaman Datuk Syaitan ini.

Tugas kita adalah menunjukkan kemarahan yang amat sangat agar golongan kejam seperti ini tidak akan terus menjalankan kesamsengan mereka.

Luahkan kemarahan kita dalam sembang sosial, facebook, blog, dan sebagainya sebagai tanda bahawa kita sangat terkejut dan marah dengan peristiwa paling tragis di Malaysia ini selepas kisah Mona Fandey pada dekad yang lalu.

Namun usahlah kaitkan peristiwa ini dengan racist kerana ia merupakan kerja kumpulan gangters yang sudah mula bermaharajalela di beberapa tempat di negara kita yang tercinta ini beberapa tahun kebelakangan ini.

4 comments:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

aryadevi said...

berita ini termasuk heboh ya sobat, disetiap blognya blogger malaysia ada postingan ini....

KARISMA said...

Terima kasih kerana Tuan Bujang Susah telah sudi ke blog saya.

Terima kasih juga kerana memberi peringatan berharga buat saya.

KARISMA said...

Aryadewi,
Bukan sahaja dalam blog, dalam sembang siber, akhbar dan TV serta radio ia menjadi tajuk penting.

Ini kerana yang menjadi mangsa merupakan orang yang ternama.

Tambahan pula ia sangat kejam dan setaraf dengan kekejaman kaum Serb dalam Perang Bosnia dahulu.